Najlepsze na świecie lukrecje są produkowane w fabryce Pandy od 1927r.
Lukrecje Pandy są miękkie i aromatyczne, a ich smak fascynuje ludzi na całym świecie. Sekret
unikalnego smaku lukrecji Panda to delikatne gotowanie wyselekcjonowanego materiału surowego
oraz wieloletnia tradycja i doświadczenie w procesie produkcji. Panda nie tylko doskonale smakuje, ale też nie zawiera konserwantów , soli jako dodatku, a zawartość
tłuszczu to tylko 0,4 %.
Cały świat kocha lukrecje Pandy.
Dziękujemy Panie Dunhill.
W 1760 roku George Dunhill, aptekarz z Yorkshire zaczął dodawać cukier i mąkę do drogiego ekstraktu
z lukrecji, aby przedłużyć jego trwałość. W ten sposób stworzył pierwsze lukrecjowe słodycze. Lukrecja dzisiaj jest ceniona przede wszystkim za swój niepowtarzalny smak, ale przez tysiące lat była
stosowana w lecznictwie i magii. Używano jej , żeby odpędzić złe duchy oraz jako środek leczący
dolegliwości żołądkowe, kaszel i infekcje dróg oddechowych.
Lukrecje uwielbiał Napoleon i zażywał je przed bitwami ,aby ukoić nerwy. Słój lukrecji znaleziono też w grobowcu Tutenhamona, a Chińczycy zawsze wierzyli , że lukrecja ma
wielka moc i zapewnia długie życie.
Lukrecja a zdrowie.
Lukrecja jest jedną z najstarszych roślin znanych człowiekowi stosowanych w ziołolecznictwie.
Surowcem zielarskim jest korzeń rośliny. Gliceryzyna jeden z aktywnych składników rośliny posiada
silne właściwości wiązania wody w skórze. Współczesne badania wskazują ,że lukrecja posiada właściwości przeciwzapalne antyalergiczne,
zwiększające odporność, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe oraz wykrztuśne i moczopędne.